БСП видя доказателство за корупция в прокурорската проверка на оградата

13:18, 22 фев 18 / Политика 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От БСП са останали доволни от вчерашния отговор на държавното обвинение за доклада на родното ФБР за оградата по границата. Всичко, което сме казали за оградата е истина, обяви на брифинг Корнелия Нинова и попита краде ли правителството от оградата.

Социалистите обявиха, че очакват прокуратурата да си свърши работата. Корнелия Нинова посочи, че се правят поправки в Закона за обществените поръчки (ЗОП), така че ремонтът и поддръжката на оградата да става с пряко договаряне.

Уважаеми български граждани, това са вашите пари, алармира Корнелия Нинова, предаде news.bg. 

Червените се заканиха да блокират приемането на ЗОП на двете четения. Според социалистите нарушенията по оградата са извършени от длъжностни лица или от организирана престъпна група. Направен е опит тази корупция да бъде засекретена, според социалистите.

От ГЕРБ отрeкоха с промените в ЗОП да се цели прикриване на корупционни практики.

Оградата вече е завършена, отчете Данаил Кирилов. Целта била да се обезпечи ремонта на преградното съоръжение. Според Кирилов промените се обсъдени достатъчно прозрачно и няма нищо прикриващо.

По думите му има достатъчно гаранции, че ремонтът няма да се възлага на доверени фирми, тъй като има предварителен контрол. Имало контрол и над цялото изпълнение.

Според Кирилов няма достатъчно данни за престъпление по оградата.

Цветан Цветанов пък изтъкна, че червените използват всяка възможност за упрек към управлението. Промените в ЗОП ускорявали ремонта на разрушените участъци по границата. Ако ремонтът се прави по ЗОП, той може да се отложи с месеци заради обжалването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама