Уилям Дефо не проявява интерес към телевизията

12:25, 22 фев 18 / Любопитно 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актьорът от САЩ Уилям Дефо, удостоен с почетна награда "Златна мечка" за цялостно творчество на Международния кинофестивал в Берлин, не проявява интерес към телевизията, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА. 

За над 40 години в киното Дефо е работил с редица видни режисьори и се е снимал в знакови продукции като "Взвод" и "Роден на четвърти юли" на Оливър Стоун, "Последното изкушение на Христос" и "Авиаторът" на Мартин Скорсезе, "Диво сърце" на Дейвид Линч, "Английският пациент" на Антъни Мингела, "Мисисипи в пламъци" на Алън Паркър.

През последните години някои от водещите холивудски знаменитости се насочиха към телевизията. 62-годишният Уилям Дефо признава, че няма намерение да последва примера им, тъй като не "изпитва естествено привличане" към малкия екран.

"Смятам, че има съществена разлика между телевизията и киното. В последно време голяма част от енергията и ресурсите се преориентират към телевизията, тъй като тя се вписва по-успешно в популярната култура от филмовото изкуство. Аз обаче все още намирам възможности в киното. Смятам, че на телевизията липсва специалната сила на киноизкуството да създава загадка и поезия. Лично аз се определям като "повествователно обсебен", споделя носителят на почетна "Златна мечка".

Колкото до изявите си в киното, Уилям Дефо казва, че

се наслаждава на всички предизвикателства, с които се сблъсква по пътя си.

"Да бъдеш актьор отчасти означава да нямаш предпочитания. Да обичаш и да си ангажиран с това, което правиш. Не се опитвам да правя сравнения, твърде потискащо е", споделя Дефо.

Актьорът не крие, че има предпочитание към работата си с определени актьори, с които иска да снима отново и отново. Въпреки че отказва да назове конкретни имена, Уилям Дефо все пак признава, че има особена слабост към Ларс фон Триер, плод на съвместното сътрудничество с когото са филмите "Мандърлей", "Антихрист", "Нимфоманка: Част 2".

"За мен съвместната ни работа беше истинско удоволствие. Ларс владее тънкостите в киноизкуството. Той е пример за кинодеец, влагащ страст в това, което прави, като същевременно е забавно да си около него. Надявам се отново да работим заедно", споделя Уилям Дефо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама