Огромен интерес към изложбата на Теодор Ушев

09:10, 22 фев 18 / Култура 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почти 1000 души се наредиха на опашка да видят инсталацията на Теодор Ушев “Като в тъмно огледало” в Софийската градска художествена галерия, съобщи "24 часа". 

Авангардната експозиция на номинирания за “Оскар” художник - автор на “Сляпата Вайша”, потапя зрителя в друго измерение, нещо невиждано у нас досега. Заради условието да се пускат по 10 зрители със специални фенерчета, пред галерията се нареди опашка.

Първият самостоятелен голям проект, който Ушев подготвя у нас извън киното, е провокация към публиката да търси скритото послание, смисъла отвъд привидното, различната гледна точка. Изследвайки темите за суетата, лъжата и спасението като личен и обществен акт, авторът "надписва" картините си със скрити послания, видими само с помощта на ултравиолетова светлина.

Ушев ще използва и експерименталната технология миксирана реалност в един от модулите си. Миксираната реалност добавя дигитални 3D картини и образи, като ги смесва със заобикалящата зрителя среда. Така в интерактивно преживяване се миксират реалният и виртуалният свят, където физическите и дигиталните обекти съществуват заедно и взаимодействат в реално време.

По думите на автора това не е изложба, а инсталация и ще бъде преживяна от посетителите. Изложбата ще продължи 3 седмици и този си вид няма да бъде показана повече.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама