Политик-неофашист беше пребит „за назидание“ в Италия

13:35, 21 фев 18 / Свят 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Местен представител на италианската неофашистка партия "Форца нуова" (Нова сила) беше нападнат на улицата, завързан и бит от неизвестни бандити в град Палермо на остров Сицилия, предаде БТА, като цитира ДПА.

Побойниците изпратили на вестник "Палермо тудей" изявление и видеозапис на нападението на Масимо Урсино и представили действията си като предупреждение срещу планирано за събота посещение на националния лидер на "Форца нуова" Роберто Фиоре.

"Палермо е антифашистки на дело и във всекидневните действия на своите жители. В Палермо няма място за фашизъм", заявява анонимната група.

Фиоре коментира, че нападението бележи "завръщане към методите на бригадите", имайки предвид крайнолявата терористична организация "Червените бригади", действала през 70-те и 80-те години на 20 век. Той потвърди, че ще посети Палермо.

"Форца нуова" ще участва в парламентарните избори на 4 март като част от крайнодесния съюз "Италия на италианците". Не се очаква тя да преодолее 3-процентовата бариера за влизане в парламента.

В Италия се разгоряха дебати за опасността от възраждане на неофашизма, след като при стрелба в град Мачерата на 3 февруари бяха ранени шестима африкански мигранти. Стрелецът, каза, че искал да отмъсти за убийството на 18-годишна италианка, за което са обвинявани нигерийски мигранти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама