Борисов: Да се помисли за скъпа зона за паркиране в центъра

12:20, 21 фев 18 / Политика 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Столична община да помисли да направи скъпа зона в центъра и който иска да се разхожда с колата из града, да плаща повече”, каза премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание, цитиран от Агенция „Фокус“.

151 млн. лв. са много пари и то за едни от любимите места на софиянци, след „Витошка“, която стана прекрасна. Това е ул. „Граф Игнатиев“ и всички прилежащи улици към нея. Новите трамваи не само гарантират чистота на въздуха, но и чистота от шума, защото всички тези 20 км трамвайни линии, които тропат и лопат сега, всичко това ще бъде обезшумено, за да могат в тези квартали хората да не чуват тези звуци, които има в момента“, коментира министър-председателят.

Като се построят и новите линии на метрото, трябва да се направи скъпа зона в центъра. Така както е в цяла Европа – който иска да се разхожда с колата из града, трябва да си плаща повече, защото замърсява въздуха. Тези пари трябва да отидат в места, където да свалим хората от автомобилите“, каза още Борисов.

"На този етап не се обмисля повишаване на цените за платено паркиране в столицата", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Една от най-важните мерки за подобряване на чистотата на въздуха е да се стимулират хората до ползват градски транспорт. Затова работим за подобряване на земния транспорт и за развитие на мрежата на метрото", каза Фандъкова.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама