260 кутии цигари без бандерол задържани на Дунав мост 1

14:20, 20 фев 18 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на Митница Русе задържаха общо 260 кутии (5200 къса) цигари без български акцизен бандерол при два опита да бъдат пренесени от шофьори на товарни автомобили през Дунав мост 1, съобщиха от МВР. 

При единия от случаите шофьор на камион с турска регистрация проявил изобретателност като натъпкал 100 кутии цигари в спойлера над кабината на влекача. Той е спрян за проверка преди да напусне страната на 17.02.2018 г. вечерта. При проверката със скенер, инспекторите забелязали необичайна плътност между тавана на кабината и ламарината на спойлера. 

След като извадили от там 100 кутии цигари, митническите служители извършили проверка и в кабината. В различни кухини и шкафове те открили още 70 кутии цигари от различни марки и без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Русе. Водачът е задържан.

При проверка на друг товарен автомобил, пътуващ в посока Румъния са открити 90 кутии цигари без български акцизен бандерол.  На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение. Цигарите са иззети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама