Цветанов: Радев е притеснен

08:28, 20 фев 18 / Политика 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Случаят с НЗОК е опит за дестабилизация. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в “Тази сутрин” по bTV.

"Нямам яснота за заплахите срещу  проф. Камен Плочев. А и тези, които говорих за тях, не казват нищо конкретно. Това е един финансов въпрос, който се превърна в политически, и опозицията в лицето на някои лица от БСП вече се възползваха. Има две писма до здравния министър и до НС. Никой не си направи труда да види какво пише в тях", отбеляза още Цветанов. По думите му, самият факт, че Плочев вчера е бил в студиото си с приятеля си от детинство Славчо Велков, е показателен.

ГЕРБ ще слуша само министър Ананиев относно скандала. "Трябва да се проведе разговор с всички заинтересовани страни", каза политикът.

Според Цветанов президентът е бил притеснен, когато е коментирал думите на премиера Борисов от миналата седмица и вероятно търси провокация.

”Много са въпросите, които могат да му бъдат зададени. Защо той не говори за Елена Йончева?", попита Цветанов. По думите му включването на Делян Пеевски в конфликта било "добрата манджа, която може да бъде притоплена", а бизнес между Борисов и Пеевски бил абсолютно несъстоятелна теза. Заместник-председателят на ГЕРБ обвини Радев във водене на политика на завист. 

Цветанов коментира и изказването на Валери Жаблянов. Той смята, че по всяка вероятност неговата оставка ще бъде гласувана.

“Независимо от различията на партиите, България е над всички”, заяви Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама