Вижте ресторанта на Hell’s Kitchen България (СНИМКИ)

16:55, 19 фев 18 / Любопитно 25 644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представители на медиите бяха сред първите, които имаха възможността да влязат в ресторанта на Hell’s Kitchen България и да опитат от специалното меню на шеф Виктор Ангелов. Самият той ги посрещна с думите „Добре дошли! Както виждате, не се намирате на декор или снимачна площадка, а в истински изискан ресторант.“

Шеф Ангелов разказа най-важното, което зрителите ще наблюдават в предаването и обясни основните термини в него. Най-важната задача за двата отбора е вечерята, по време на която те ще доказват професионалните си умения в кухнята, изпълнявайки истински поръчки от гости на ресторанта. По време на вечерята, всеки един от участниците ще отговаря за определена станция – салати, месо, риба, десерти и пр. Дневните предизвикателства ще внасят допълнително напрежение в ежедневието на готвачите. Отново, разделени на отбори - мъже и жени, те ще трябва да мерят сили в задачи, свързани с бързина, ловкост, дисциплина и умението да разпознават вкусове и продукти.

„Благодарение на всички тези предизвикателства ще мога да опозная в дълбочина силните и слабите страни на участниците. Ще ги поставя на ръба на възможностите им, за да проверя как се справят в екстремни условия, ще търся точния баланс между кулинарни умения и сила на характера, за да избера накрая този, който е най-достоен за победата. За разлика от други кулинарни предавания, тук нещата са и много лични, защото победителят ще работи в моя ресторант“, завърши той преди да се отдаде на приготвяне на специалното меню за журналистите.

Предаването се излъчва в 19 държави по целия свят с над 50 сезона, а резултатите му продължават да са изключително високи. В България, състезанието между професионални готвачи ще се излъчва три пъти седмично – във вторник, сряда и четвъртък от 21:00 часа.

Кулинарията в България в момента е на изключително високо ниво. Много млади хора избират да се занимават именно с това, за което свидетелстват и участниците в Hell’s Kitchen България. Всички ние ежедневно ходим на ресторант, но нямаме точна представа какво се случва в кухнята и какви усилия, дисциплина и умения стоят зад една перфектна чиния“, допълни продуцентът на предаването Нико Тупарев. Той отбеляза, че един от най-интересните елементи в предаването е отборната игра, но е много трудно да останеш отборен играч, след като знаеш, че накрая ще спечели само един.

Hell’s Kitchen България стартира в ефира на Нова телевизия на 27-ми февруари от 21:00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама