"Военна полиция": През 2017 г. не сме получавали данни за терористична заплаха

17:00, 19 фев 18 / Политика 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не е получавана информация, свидетелстваща за пряка терористична заплаха, насочена срещу формированията и обектите на Министерството на отбраната и Българската армия. Антитерористичната дейност е осъществявана в непосредствено взаимодействие със службите за сигурност и за обществен ред в страната”. Това заяви директорът на служба „Военна полиция“ бригаден генерал Борислав Сертов по време на годишния отчет за дейността на службата.

По думите му се забелязва спад в новообразуваните военни досъдебни производства, което свидетелства за повишена ефективност на провежданата от органите на службата превантивна дейност, а откритите действия по разследването оказват възпиращо въздействие върху военнослужещи и цивилни служители, имащи намерения да извършват неправомерни действия или закононарушения.

Бригаден генерал Сертов отбеляза, че приоритетна задача на служба „Военна полиция” през 2017 г. е била разкриването и предотвратяването на терористична дейност, насочена срещу Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, войски и представители на Алианса, участващи в международни военни мероприятия, провеждани на територията на страната.

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков връчи награди от името на министъра на отбраната на военнослужещи от сектор “Издирване и задържане” към Регионална служба „Военна полиция” – София за постигнати резултати при изпълнение на задачи по противодействие на тероризма, свързани с издирването на лице, обявено за общодържавно издирване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама