През май отпадат визите за Кабо Верде

16:03, 19 фев 18 / Политика 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От месец май ще отпадне визовият режим за европейски граждани”, заяви премиерът на Кабо Верде Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва по време на срещата си с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Той допълни, че основната цел на институциите в момента е да бъде изградено пространство на сигурност във вътрешен и външен план.

Страните ни имат потенциала да развиват и активизират сътрудничеството в сферите на културата, образованието, туризма, икономиката и бизнеса”, бе общото мнение, което споделиха на срещата Караянчева и министър-председателят на Кабо Верде.

Председателят на българския парламент изрази увереност, че добрите отношения между двете страни ще продължат да се задълбочават и укрепват.

Цвета Караянчева отбеляза, че ще съдейства за сформирането на група за приятелство с Кабо Верде в българския парламент, която да допринесе за по-тясното сътрудничество между двата парламента.

Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва посочи, че за страната му е особено важно да бъде засилено партньорството в сферата на образованието, за което ще разчита на подкрепа от страна на България. Той изрази надежда да се изградят стабилни контакти в сферата на туризма и инвестициите. “Ние имаме специална програма за партньорство с Европейския съюз и искаме да засилим тези връзки”, отбеляза премиерът на Кабо Верде.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама