Сватбена торта за милион долара

20:20, 19 фев 18 / Любопитно 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди време британската дизайнерка Деби Уингам стана известна с изработката на най-скъпия чифт обувки в света - за цели 15 милиона долара, и най-скъпата рокля с черни диаманти.

Тя е работила по не един и два звездни проекта, а нейни клиенти са били Кейти Пери, Джънстин Бийбър, Дрейк и много други.

Но през цялата си кариера, най-грандиозният й проект е за... торта. И то не каква да е, а булчинска. Сладкарското произведение е създадено по поръчка за сватбено шоу в Дубай.

Тортата е в цял ръст, и то ръст на доста висока булка - цели 182 сантиметра, тежащи 100 килограма. В цялата си прелест е ядлива, като изключим някои бижута. За направата на този рекордьор Уингам е използвала 1000 яйца и 1000 перли. Необходими са били и 30 килограма шоколад и 50 килограма фондан.

Освен че изглежда впечатляващо, тортата е направена и с качествени съставки, и със сигурност е доста вкусна. Десет дни е отнело сладкарското изкушение на дизайнерката.

А черешката на тортата безспорно са петте бели диаманта, всеки от които на стойност 200 хиляди долара. Освен тях, има и по-малки скъпоценни камъни - върху главата на булката. А цената на самата торта е приблизително един милион долара.

Но това за Деби е дребна сума, защото е създавала и торта с внушителната цена от 50 милиона. Но пък сватбената торта за Дубай е най-високата, която някога е правила. А всичко изглежда толкова реалистично, че си заслужава всеки долар, пише The Sun.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама