Симеонов: На следващите избори вероятно няма да сме заедно с ВМРО

12:25, 19 фев 18 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Никой не може да гарантира, че на следващите избори ще се явим в коалиция. При това напрежение по-скоро няма да се явим”, каза вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов по ТВ „Европа“.

Като във всяка коалиция не винаги нещата вървят гладко. В случая има натрупани, наслоени напрежения от месеци. Те са натрупани не толкова в идеен план, защото ние с "Атака" и ВМРО сме идейно почти еднакви партии, с очертано патриотичен профил и поставяне на първо място интересите на държавата. В реалната политика, както в случая в Народното събрание, има едни натрупани напрежения, които не знам защо колегата Каракачанов не желае да бъдат решени. Ситуацията в момента е изцяло в полза на ВМРО, от гледна точка на тяхното хиперактивно и истерично присъствие в медиите от сутрин до вечер", обясни вицепремиерът Симеонов.

По думите му постоянно всички действия и постижения на „Обединени патриоти“ се представят като постижения на ВМРО. Той отбеляза, че ВМРО е най-малката партия в коалицията, но с най-сериозни претенции по отношение на представяне на избори.

Според него присъствието на депутати от ВМРО в медиите е ход за гарантиране на по-добро представяне при евентуално самостоятелно явяване на избори.

Попитан дали трябва страната ни да се намеси в конфликта за името на Македония, Симеонов посочи: „Не е нужно да бъдем намесени в решаването на този въпрос с името. Можем да имаме позиция, но в никой случай не трябва да го поставяме като толкова значим проблем за приемането на Македония в ЕС. Това си е проблем на Гърция“.

Според него Договора за добросъседство с Македония е постижение, за което той не си е мечтал. В тази връзка вицепремиерът поздрави министър-председателя Бойко Борисов за водената от него външна политика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама