Злато за Боряна Калейн и ансамбъла по художествена гимнастика в Москва

08:10, 19 фев 18 / Спорт 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският химн прозвуча в Москва в чест на ансамбъла ни по художествена гимнастика и на Боряна Калейн, съобщиха от БФХГ. През този уикенд в руската столица се приведе първият турнир от веригата "Гран при" за годината.

Ансамбълът спечели злато за композицията с обръчи и два сребърни медала - в многобоя и в съчетанието с топки и въжета, като отстъпи единствено на домакините от Русия.

17-годишната Боряна Калейн, която за първи път участва като титулярка в състезание от такъв ранг, грабна златния медал на топка, побеждавайки световната шампионка Дина Аверина. На обръч българското момиче спечели сребро, а на лента - бронз.

Българките представиха своите наситени с риск и креативност съчетания смело, вдъхновено и артистично - в духа на златните поколения на българската школа.

Момичетата ни допуснаха някои грешки, но треньорският щаб оценява формата им като много добра за този етап на подготовка. 
Надеждите са насочени и към шампионката на България Невяна Владинова, която в момента лекува травма, също и към Катрин Тасева - тя също спечели медали на състезания от висок ранг през миналия сезон.

През септември София ще бъде домакин на световното първенство по художествена гимнастика. В края на март и началото на април българската столица ще приеме кръг от състезанията за Световната купа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама