Орбан: Християнството е последната надежда на Европа за спасение от исляма

09:10, 19 фев 18 / Свят 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че "християнството е последната надежда на Европа" и че политиците в Брюксел, Берлин и Париж, които насърчават миграцията, "отвориха пътя към упадъка на християнската култура и настъплението на исляма". Орбан стори това по време на годишната си политическа реч, отбелязваща навлизането му в предизборната надпревара, в която той ще се бори за трети мандат на парламентарния вот през април, предаде БТА.

Унгарският премиер заяви, че Западна Европа ще бъде завладяна от мюсюлмани и че ислямът скоро "ще почука и на вратата на Централна Европа". "Германците биват принудени да напускат големите градове, защото мигрантите винаги окупират първо големите градове". Орбан води антиимиграционна политика, която увеличи популярността му, въпреки критиките, че Унгария върви към авторитарен режим.

Орбан заяви, че опозицията е в "отчаяно положение" преди вота на 8 април и че не разбира как "тя може да иска народът да й гласува доверие". Основната опозиционна партия, крайнодясната "Йоббик", получава по-малко от 20% от намеренията за вот в социологическите проучвания, на фона на близо 50% за партията на Орбан ФИДЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама