Къщата на генерал Луков бе запечатана преди Луковмарш

20:34, 17 фев 18 25 2457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С жълта полицейска лента бе запечатана къщата на генерал Христо Луков в София на ул. „Тракия“ в близост до бул „Дондуков“, заради Луковмарш. Цял микробус жандармеристи беше паркиран пред нея, като само единият тротоар бе свободен за преминаване.

Около Първа английска гимназия стояха още два микробуса, а жандармеристи бяха разположени през 40 метра на двата противоположни тротоара на „Дондуков“ в района.

Днес по-рано антифашисти, леви активисти и правозащитници проведоха контрашествие под надслов „Без нацисти по улиците ни!“.

Луковмарш все пак имаше, не успяха да го спрат дори и протестите. Няколко стотин души, от които и националисти се събраха в центъра на София, за да почетат паметта на ген. Христо Луков. Ежегодно шествието предизвиква остри полемики, защото освен герой от Първата световна война, убитият от комунисти генерал е обвиняван в антисемитизъм и прокарване на идеите на Третия Райх у нас.

Сред участниците традиционно има облечени в униформи крайно десни активисти с факли в ръце. Тази година в шествието се включиха националисти от Германия, Швеция, Чехия и Естония. Всички те се подредиха зад транспарант с надпис на български и немски: „Заедно за Европа“.

Според неофициална информация в шествието са се включили над 500 човека.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 01:20, 14 фев 21

тук пишете за хора правозащитници????
Как ги определяте кой е правозащитник и кой не.
Значи има правозащитници а всички други сме втора ръка хора?
Така ли?

С какво кумунистите и социалистите са по-добри от фашистите?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама