София се захвана с измамните таксита на летището и автогарите

16:51, 17 фев 18 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инспектори на Автомобилна администрация, Икономическа полиция и Българската администрация за моторни превозни средства извършиха над 800 специални проверки на таксита на летище София и автогарите, като се представяха за клиенти, опитвайки се да установят нарушения.

Таксиметровите шофьори от съмнителни компании се „насищат“ предимно на пътници, пристигащи от западноевропейски страни. Предварително подготвят фрази на няколко езика. Следва договаряне на въпросната сума, а след като сумата е конкретизирана се качват в лекия автомобил и отиват за конкретната дестинация.

Проблемът с такситата в България е в продължение на дълги години, като някои от тях използват цифри и лога, заблуждаващи, за да приличат на легитимните таксиметрови компании. Преди България да поеме ротационното председателство на ЕС през първите шест месеца на 2018-та година, властите предупредиха посетителите за измамните таксита.

От 1 януари полицейският екип за икономически престъпления е издал 150 глоби на летище София. Установено е, че девет автомобила на летището са имали устройства за надуване на цените, както и че някои водачи не разполагат с документи изисквани от закона, включително удостоверение за психологическа годност.

До момента са направени общо 830 специализирани проверки от инспекторите, които съветват, ако станем жертва на измама, да пазим касова бележка. По този начин водачът ще бъде санкциониран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама