В Завет искат филиал на спешна помощ

12:10, 16 фев 18 25 1605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Завет да бъде изграден филиал на Центъра за спешна помощ в Разград, който да обслужва и жителите на съседната община Самуил. За това настояват от двете малки лудогорски общини, съобщи БНР. Хората разчитат, че ще бъдат включени към проекта на Министерството на здравеопазването за обновяването на сградния фонд, апаратурата и линейките в системата на спешната помощ в цялата страна.

2630 подписа за разкриването на филиал за спешна помощ в Завет събраха само за седмица жителите на малката разградска община. Близо 25 000 са жителите на общините Завет и Самуил. Населението е застаряващо. Нуждата от спешна медицинска помощ е належаща. 

"Понеже сме обслужвани от общините Исперих и Кубрат, техните линейки също не са много и докато се придвижат до нас, при всички положения минава повече от половин час", поясни един от инициаторите на подписката Елена Иванова. "По решение на Общинския съвет е отреден терен вече. 

На заседание на съвета през декември 2016 г. направихме дарение в полза на Министерството на здравеопазването, за да кандидатстваме по проекта", коментира председателят на Общинския съвет Ерсин Исмаил. 

"Ако тази година бъдем включени в националната здравна карта, догодина може да бъде изграден филиалът и да започнем да търсим кадри за работа", оптимистично каза кметът Ахтер Велиев. Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен също подкрепи жителите на Завет и Самуил. Дали от Министерство на здравеопазването ще чуят гласа на хората от Лудогорието, ще стане ясно до 30 март.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама