Депутатът Петър Петров сигнализира за бивша болница, превърнала се в източник на зарази

11:20, 16 фев 18 / Политика 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Петър Петров сезира здравния министър Кирил Ананиев за безстопанствена болница, превърнала се в свърталище на клошари и наркомани, и източник на зарази. Става дума за Специализираната болница за активно лечение на белодробни инфекции в Сливен, която е преустановила работа през 2010 г. с решение на Министерството на здравеопазването. 

Сградата на болницата е собственост на Министерството на здравеопазването и е със статут на паметник на културата. Теренът – държавна собственост, върху който е разположено закритото лечебно заведение, е с площ около 7 дка.

„Теренът и сградата сега обаче не се поддържат от никого и районът е станал източник на зарази. Хората наоколо се страхуват от това, както и за безопасността си, тъй като мястото събира клошари и наркомани“, посочи Петър Петров. Той настоява за спешни мерки.

В отговора си министър Ананиев заявява, че липсва и документацията за тази болница. Той се е разпоредил да се направи оценка на бившата болница и да му се предложи решение.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама