Здравният министър пое ангажимент да се срещне с шефа на Кардиологичната болница

11:00, 16 фев 18 / Политика 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пое ангажимент да се срещне с директора на Националната кардиологична болница, но подчерта, че в Министерството на здравеопазването досега не е постъпвало искане за предоставяне на капиталов трансфер за апаратура за детската клиника, съобщи БНТ.

Проблемите в лечебното заведение са свързани с управлението му, според министър Ананиев, както и с преразпределението на ресурсите. По думите му, не се използва добре легловият фонд между клиниките. В отделението за възрастни пациенти използваемостта на леглата е около 30 на сто, а в детското отделение - два пъти повече, посочи още министър Ананиев по време на парламентарния контрол. Той добави, че здравното министерство ще предложи план за оздравяването на болницата, който ще бъде обсъден с ръководството й.

Към 31 декември 2017 г. общите задължения на Националната кардиологична болница са 7.7 милиона лева, като намаляват спрямо предходната година, увери министър Ананиев и добави, че преобладават краткосрочните задължения към доставчици на медикаменти и консумативи.

Намаляването на просрочените задължения е трайна тенденция. Здравното министерство подкрепя Националната кардиологична болница чрез целеви средства за капиталови разходи, като в периода 2013-2017 г. са предоставени 1.7 милиона лева, което доказва, че държавата инвестира в тези специфични звена, каза министър Ананиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама