Жена заключила и ругала екип на спешна помощ

08:40, 15 фев 18 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пореден случай на вербална и физическа агресия към служители на центъра за спешна медицинска помощ в София. Лекарският екип е останал заключен в апартамента на пациента за повече от 30 минути, съобщава NOVA.

Д-р Надежда Ангелова работи в Центъра за спешна помощ повече от 30 години. Вчера тя е била извикана на адрес за 88-годишна жена с хронични заболявания. 

"Оказа се наша стара познайница, много пъти сме ходили там, аз също съм ходила. Дъщерята беше много агресивна, не ме остави да си свърша работата. Бутна ми ръката, започна да говори, че ние нищо не правим, че майка й ще умре, "боклуци". Освен това били сме "големите некадърници, затова ни биели на адресите", разказа лекарката.
 
След това медиците се оказали заложници. "Мина покрай мен, бутна ме, каза, че оттам няма да изляза, ще стоя там, докато майка й не се оправи. През цялото време бях обиждана и ругана", каза д-р Ангелова.
 
Екипът на Спешна помощ остава заключен повече от 30 минути. На мястото е повикана пожарна, за да изнесе пациентката и полиция, за да бъде изведен лекарският екип. На адреса е изпратен и втори екип, за да се погрижи за пациентката, докато колегите им дават показания пред полицията.
 
"Това ни лишава от един екип, и без това са кът екипите на Спешна помощ. В момента, в който този екип бъде изваден от строя, грубо казано, някой друг може да загуби живота си", каза д-р Делян Георгиев.
 
От Спешна помощ разказват, че подобни случаи на агресия са всекидневие в работата им.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама