Борисов: Никога не съм правил на инат

20:11, 14 фев 18 / Политика 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Всички сме срещу насилието над жени и деца. Единствената цел е да служим на обществото. Никога не съм правил на инат. Истанбулската конвенция е подписана от 47 държави", заяви Бойко Борисов пред Антон Хекимян в специалното издание “Питай премиера” по bTV. 

Борисов неколкократно уточни, че документът е за превенция на насилето над жени и деца. "Като европейска партия предложихме тя да се ратифицира. Дебатът не тръгна за насилилието над жени и деца. Къде тук пише за еднополови бракове?", попита премиерът. Според Борисов само се плашели хората и за да няма насаждане на страх, ГЕРБ отложил разглеждането й. "Аз не съм чул, че има толкова мъже в България. Да давам на Корнелия Нинова повод да рони сълзи", поясни премиерът. 

"ГЕРБ оттегля конвенцията, но ще участваме в следващ дебат, когато се реши, че насилието над жени и деца е достатъчно голям проблем", каза Борисов. 

Министър-председателят коментира и темата за протестите в Банско и изказването на Валери Симеонов за Ска Келер: "Чух се с Валери Симеонов след декларацията им за Ска Келер. Казах му, че такъв език в европейска България е недопустим. Това е причината правителството да се разграничи от декларацията на НФСБ.”

“Зелените не могат да се оплачат от мен”, заяви премиерът и продължи: “Ясно е, че в планината няма да се строи. Протестите продължават, защото иначе кой ще види Христо Иванов и Радан Кънев?”

Бойко Борисов заяви, че няма причина да иска оставките на Симеонов и Нено Димов. 

“В Пирин ще има само втори лифт. Това е категорично. Всички знаят кой е концесионера. Омразата между Цеко Минев и зелените дава повод за тези скандали. Собственикът да излезе и да се разкрие. Да си покаже картите и да приключим тази тема", обяви Борисов по темата за втори лифт на Банско.

"Отношенията ми с Румен Радев винаги са били добри. Ядосват ме хората, които му пишат речите. Съветвам го да не ги слуша много, както аз не слушам моито тенори и кукловоди. Неговите съпартийци от БСП също отправят обиди. Никога не съм заобикалял президента. Винаги го подкрепям, когато обикаля по света. Разбира се, че е добре дошъл във Варна при посещението на Реджеп Ердоган. Така стана и при посещението на Еманюел Макрон. При президента има един сив кардинал, който пише. Един, който беше директор в ВВТ при Пеевски. Той пише. Към президента Радев - няма тема, по която да не сме разбрали. Вчера му казах: Предлагаш за НСО и веднага подписвам. Зад гърба му нищо не правя", коментира премиерът отношенията си с президента.

"Безспорно в България има корупция. Корупция има навсякъде по света. Знам, че правителството прави много неща. Говоря за електронното управление. Поставили сме си за цел да завършим електронното управление до септември. Сигурен съм, че хората тогава рязко ще усетят подобрение. За корупцията по високите етажи на властта си има конкретни органи. Работим за вдигане на доходите. За това е необходима стабилност и ръст на икономиката. Виждате, че средната заплата вече е над 1000 лева. Твоята заплата колко е? Че само ме заяждаш по темата", обърна се Борисов към активно слушащия го Хекимян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама