Ще проверяват заявяваните от фермерите площи за директни плащания

17:00, 14 фев 18 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разплащателната агенция ще може да проверява административно дали заявяваните от фермерите площи за директните плащания отговарят на действителните. Това реши окончателно Народното събрание с промените в Закона за подпомагане на земеделските производители, съобщи БНР. 

Изменението се налага във връзка с наказателна процедура срещу България за ограничаване на достъпа до директни плащания на площ на потенциални кандидати за подпомагане. 

С окончателните промени се създава възможност Разплащателната агенция да извършва проверки за изкуствено създадени условия. 

Заповедта, с която земеделският министър одобрява обхвата на мярката за допустимите за подпомагане площи, ще бъде обнародвана в "Държавен вестник". 

Кандидатите ще подават заявление за дадената календарна година, като трябва да разполагат със съответните земи. Те ще се регистрират в Общинска служба по земеделие, в специализирана електронна програма на аграрното министерство. Ведомството ще обобщава и предава тези данни на Разплащателната агенция, която ще ги съпоставя с данните от заявленията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама