Ким Кардашиян и кето диетата

18:15, 14 фев 18 / Любопитно 25 707 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фигурата на Ким Kардашиян постоянно е в центъра на вниманието на всички. А и риалити звездата много добре знае как да поддържа интереса към себе си. Едно голо селфи определено й е достатъчно.

Междувременно мнозина се интересуват как поддържа тези пищни форми и тънка талия. Самата тя е споделяла не веднъж, че нейната тайна за отслабване е все по-популярната напоследък кето диета, съобщава lifestyle.bg.

Хранителеният режим, познат още като "Аткинс диета", е с основна цел понижаване на теглото. Акцентът в него е върху намаленото количество въглехидрати в храната и редуциране на общото количество приети калории. За да се компенсират тези липси, се набляга сериозно на белтъчините и мазнините в менюто. При окисляването на мазнините се образуват кетони. Именно от там идва и името на диетата.

Спазващите този режим ядат големи количества зеленчуци и яйчни белтъци. Също така в менюто им са сериозно застъпени белите риби, морските дарове, месото и месните филета, протеиновите напитки и млечните продукти без лактоза.

Основният и търсен ефект от кетонната диета е разграждането на мастната тъкан. Организмът започва да я използва като запас от енергия и тя постепенно изчезва. 

Кардашиян е постигнала тази цел. Тя вече е с 31 килограма по-малко след раждането.

Високомазнинният и нисковъглехидратен режим е предпочитан и от Мадона, Дженифър Анистън, Мик Джагър и Гуинет Полтроу, Адриана Лима, Мегън Фокс и още куп знаменитости.

Според ново изследване, дори един кето шейк (например от сардини) на ден има функцията да регулира нивата на кръвната захар. А като допълнителни ползи от кетонната диета се смятат намаляването на риска от диабет, рак, Алцхаймер, епилепсия и други.

Все пак, добре е да се консултирате с лекар и да си направите кръвни изследвания преди да прилагането на какъвто и да е вид диета, защото всичко е строго индивидуално.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама