Председателят на КФН с 13 000 лв. заплата

13:42, 14 фев 18 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) ще получава основно месечно възнаграждение в размер на 13 146 лева, заместник-председателите ще се разписват срещу 12 003 лева, а реди член на комисията ще взима 11 432 лева. Това съобщиха от пресслужбата на Комисията за финансов надзор.

Причината за публичното обявяване на възнагражденията е поет ангажимент на 27 ноември 2017 г. по време на пресконференция от председателя на КФН
Карина Караиванова. Тя се е ангажирала да предостави данните за новите възнаграждения на ръководството и служителите на комисията след промяната в закона и в модела на финансиране на КФН, осигурявано изцяло от събираните от бизнеса такси.

В специализираната администрация
средното възнаграждение на директориите на дирекции ще възлиза на 5133 лева. Актюерите, на които ще се разчита да вдигнат ефективността на застрахователния надзор, ще получават средно по 4500 лева, след като бъдат наети от комисията, става ясно от прессъобщението. Средното основно възнаграждение на главните експерти е определено на 2893 лева, на старши експерти на 1989 лева, а на младши експерти на 1472 лева.

Възнагражденията в КФН са определени чрез
Вътрешни правила за работна заплата, публикувани на сайта на комисията, уточняват от КФН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама