Момиче от дома в Борован: В центъра стават ужасяващи неща

14:50, 14 фев 18 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Центъра за настаняване от семеен тип в Борован стават „ужасяващи неща". Това разкри пред NOVA едно от децата, които живеят там.

В последните дни домът нашумя с новината за насилието, което упражнява една от възпитателките – Людмила Петрова. От видеоматериали, разпространени от „Господари на ефира”, се вижда как жената бие и обижда две от децата.

„Не само тя, а и един от помощник-възпитателите ни бие. От пет години съм в този дом и нищо не се е променило. Не сме се оплаквали, защото винаги сме се страхували от последствията”, каза още момичето от дома.

Тя разкрива още, че веднъж е била удряна от „управителя на центъра”. И допълва, че всички настанени там деца са подложени на системен психологически тормоз – обиди, главно свързани с бъдещето им на „проститутки и затворници”.

Проверките в центъра продължават. От тях ще стане ясно и какви ще бъдат последствията за възпитателите, за които вече е ясно, че са упражнявали насилие над деца.

По закон за малтретиране на малолетен наказанието е до три години лишаване от свобода.

Освен заснетите действия на Людмила Петрова, от Държавната агенция за закрила на детето са установили най-малко още два случая на тормоз от страна на възпитатели към дете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама