Как да изберем най-добрия подарък за Св. Валентин?

12:45, 14 фев 18 / Любопитно 25 644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много влюбени избират внимателно подарък за половинката си на днешния ден. Според психологът доц. Маргарита Бакрачева важно е не толкова съдържанието на подаръка, а картичката и надписът, които показват персонализирано отношение.

"Обикновено хората се ориентират към стандартните неща. Търговците са с доста разширен асортимент. Непрекъснато социалните мрежи са изпълнени с оферти, които до голяма степен улесняват хората. И двата пола са улеснени. Въпросът е в каква степен при избора на подарък човек се опитва да създаде нещо, което да бъде лично, интимно и да бъде съобразено с това какво партньорът би харесал", смята тя.

Жените са доста по-чувствителни при избора на подаръци. "Един съвет към мъжете - да знаят, че атрибутите към подаръка са не по-малко важни", каза доц. Бакрачева. Според нея, ако в подаръка има нещо малко, но опаковката му е голяма, той психологически се приема по-добре.

Необвързаните на Св. Валентин не трябва да забравят, че любовта може да бъде навсякъде около нас, допълни още доц. Маргарита Бакрачева, цитирана от Агенция "Фокус".

Според нея, ако не се фиксираме в разочарованията, които имаме, няма да пропуснем многото възможности. "Много рядко хората са на еднакви вибрации и един неуспех трябва да бъде изживян и изстрадан, но в някакъв ограничен период от време, за да не подминем щастието. Необвързаните могат да купонясват с други хора, които също в момента нямат някаква връзка. Все пак Свети Валентин съвпада и с Трифон Зарезан и всеки може да избере какво да празнува, за да не се чувства зле",
каза експертът.

Според нея в Деня на влюбените може да възникне и напрежение при обвързаните.

"Тогава вече се проявява какво е качеството на връзката. Ако няма достатъчно добра комуникация между партньорите, винаги се стига до това единият да се чувства повече или по-малко ощетен. Често и двамата. Затова е добре всяко едно планиране, въпреки елемента на изненада, особено ако става въпрос за пътуване, да бъде избрано съвместно. Това, което най-добре помага за комуникацията, е правенето на общи неща. Не да отиваме на ски, защото единият обича или на спа, защото другият предпочита“, посочи психологът. Според нея трябва да се прави нещо, което да накара и двамата да се чувстват добре.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама