Специализираният съд отново не даде ход на делото КТБ

08:40, 14 фев 18 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делото за източването на близо 3 милиарда лева от КТБ не тръгна за трети път. Причината – неявяване на един от подсъдимите поради заболяване. Съдът назначи медицинска експертиза и наложи глоба от 1000 лв. на подсъдимия Георги Христов, защото не е представил документ.

Цветан Василев е призован според върнатите от Белград документи, но защитата оспори редовността им.

Очакваше се днес делото да тръгне, след като в края на януари стана ясно, че подсъдимият бивш мажоритарен собственик на банката Цветан Василев е получил призовката си в Белград. Досега имаше два неуспешни опита за провеждане на разпоредително заседание по него.

Обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници. По делото са обвинени 18 души.  Това са Цветан Василев, Александър Панталеев, Илиан Зафиров, Георги Христов, Георги Зяпков, Елка Стойкова, Елена Инджева, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Снежанка Велева-Стефанова, Маргарита Голева, Красимир Хаджидинев, Маргарита Петрова, Мария Димова, Борислава Тренева-Кючукова, Цветан Гунев, Румен Симеонов, Славияна Данаилова-Велева.
 
Разпитани са повече от 400 свидетели. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.
 
След като делото беше внесено в съда, ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото КТБ, каза, че в общ житейски смисъл, случаят "КТБ" представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в новата българска история.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама