Netflix купи български филм

19:00, 13 фев 18 / Култура 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международната онлайн платформа за филми и сериали Netflix сключи първата в историята си сделка за закупуване на правата върху българска продукция.

Филмът Nightworld ще бъде наличен редом с хиляди други заглавия за потребителите в Северна Америка от петък, 16 февруари.

Nightworld е продукция на Open Frame, част от Global Group.

Премиерата му бе миналата година в Лондон , но така и не достигна до родните кина. Но пък продуцентската компания успя да уреди дистрибуцията му в Северна Америка. Така там имаха възможност първо да видят продукцията на голям екран, а скоро и на всички устройства срещу абонамент в Netflix.

Сайтът IMDb дефинира “Nightworld” като хорър трилър.

Това вероятно се дължи най-вече на едно от главните действащи лица – актьорът Робърт Инглънд. Той изигра Фреди Крюгер в поредицата "Кошмари от Елм Стрийт".

Историята се върти около страховита сграда в София, в която се пази тайна за живота след смъртта. По-голяма част от актьорите са чужденци, но участието в продукцията взимат и Лорина Камбурова, Диана Любенова, Атанас Сребрев, Стефан Щерев и други лица от родните кино среди.

Въпреки че филмът не е популярен у нас, той е първата родна продукция, успяла да се котира в платформата с милиони потребители. А амбициите на продуцентската компания са в бъдеще да сключат договор за създаване на сериали за Netflix.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама