Звезден рожденик: Роби Уилямс

16:20, 13 фев 18 / Култура 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува певецът Роби Уилямс и навършва 44 години!

Роби Уилямс е роден на 13 февруари 1974 г. в Стоук на Трент, Англия. Той и по-голямата му сестра Сали са отгледани от майка им Джанет, тъй като тя и баща им – комедиантът Питър Конуей, се разделят, когато Роби е бебе на три дни. По-късно официално се развеждат.

Роби учи в католическото училище "St Margaret Ward", където се запалва по музиката. Посещава и училище за танци в Стафърдшър. Участва в няколко училищни пиеси. Най-голямата му роля е на Артфул Доджър в продукцията "Оливър".

Известно време работи като продавач на стъкла, но е уволнен след като го хващат, че съветва клиентите да не пазаруват от тази компания.

През август 2010 г. сключва брак с дългогодишната си приятелка - актрисата Айда Фийлд.

Професионална кариера:

На 16 години Роби става част от групата Take That. След огромния успех на бандата и много хитове, Роби решава да започне солова кариера и се разделя с Take That през 1995 г.

Самостоятелната му кариера започва бавно и несигурно. Продажбите на дебютния му албум "Life Thru A Lens" са меко казано скромни. Но след появата на хита му "Angels" по случай Коледа на 1997 г., продажбите тръгват нагоре. Песента е написана за 20 минути, а преди време е оценена от британските слушатели като втората най-добра песен на всички времена.

След това Роби издава няколко албума, от които идват хитовете "Millennium", "Strong", "No Regrets" и "She's the One", последвани от дуета му с Кайли Миноуг "Sing When You're Winning".

Наред със студийните и лайв албумите си, Роби издава и албум с кавър версии на класически суинг песни "Swing When You're Winning", в който е включен дуетът му с актрисата Никол Кидман по кавъра на песента на Франк Синатра "Something Stupid". Подписва договор с EMI за 80 милиона паунда. През 2004 г. издава сборен албум с най-големите си хитове, който се приема много добре от публиката. Седмият му албум "Rudebox", издаден през 2006 г. получава противоречиви оценки, но все пак се задържа на първо място в класациите в 14 държави.

Прекарва 2008 г. и 2009 г. работейки върху новия си албум. През 2009 г. излиза сингълът "Bodies". А дългоочакваният албум "Reality Killed the Video Star", издаден през ноември 2009 г.

През 2010 г. участва в реюниъна на Take That, с които издават нов съвместен албум "Progress" и през 2011 г. правят първото си турне като банда след 15 години.

Още за Роби Уилямс:

Бил е сгоден за Никол Епълтън.

Фен е на групата Queen.

Не шофира.

През 2004 г. взима участие в благотворителната група Band Aid, с която записва "Do They Know It's Christmas?"

Искал е да бъде актьор.

Влиза в "Рекордите на Гинес" с постижението – 1 600 000 билета са продадени за турнето му през 2006 г. за 1 ден.

Занимава се с благотворителност. Задно с представителството на "Comic Relief" в родния му град правят кампанията "Give It Sum", която има за цел да подобри условията на живот на непривилегированите.

Национален посланик на УНИЦЕФ.

Третият най-пускан изпълнител по британското радио за последните 20 години след Елтън Джон и Джордж Майкъл.

Интересува се от извънземни и паранормални явления. Фен е на филма "The X-Files".

Твърди, че е виждал неидентифициран летящ обект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама