"Оле Мале" е победителят в четвъртото издание на "Промяната"

12:35, 13 фев 18 / Култура 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Оле Мале" е големият победител в четвъртото издание на "Промяната" - най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA и фондация "Reach for Change" България. Целта й и е да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега инициативата е помогнала на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.

Целта на "Оле Мале" е да предостави възможност за по-добро качество на живот за майките на деца с увреждания и децата им. Платформата на Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова подкрепя майките като популяризира ръчния им труд, осигурявайки им финансова независимост и по-добро качество на живот – за тях и децата им.

Рекордните над 64 000 гласа в онлайн гласуването определиха тримата финалисти тази година. В предпоследния етап – онлайн гласуване, публиката имаше възможност да подкрепи своя фаворит сред петимата финалисти в конкурса – "Оле Мале", "Маргаритка", "Живот на Килограм", "Сингъл Степ" и "MindHub". Гласуването завърши с рекордните 64 060 гласа и класира на финала Оле Мале, Сингъл Степ и Маргаритка, които получиха най-много гласове. На 12 февруари те се изправиха пред последното препятствие - журито. И то не едно, а цели две. Последната дума имаха децата. 

За четвърти пореден път детското жури бе организирано в партньорство с Национална мрежа за децата (НМД). НМД е обединение на 150 граждански организации, които работят за и с деца и семейства в цялата страна. 

Финалистите "Оле Мале" ще получат безвъзмездно финансиране от 30 000 лв., а подгласниците им – по 15 000 лв.

Тази година за първи път бе дадена и специална награда от 5 000 лв. - на инициативата „Живот на килограм", защото въпреки че останаха четвърти в класирането са били равностоен и отдаден конкурент в оспорваното онлайн гласуване.

Освен финансовата подкрепа, и петимата финалисти стават част от Инкубатора на "Промяната" за период между една и пет години. Те ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на "Reach for Change" и медийна подкрепа, благодарение на NOVA.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама