Скараха се! Валери Симеонов пред БНТ: В "Обединени патриоти" има няколкомесечни напрежения

09:42, 13 фев 18 / Политика 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Сериозните въпроси в една коалиция се разглеждат на коалиционен съвет, а не по телевизионните студиа. Такъв съвет не е имало и не е обсъждано. В случая не сме обединени и затова се правят самоволни изказвания. От няколко месеца има напрежение в парламентарната група, най-вече от страна на Каракачанов, и по-точно по отношение на медийните изяви. Цялото медийно пространство е узурпирано от представителите на ВМРО." Това сподели лидерът на НФСБ и вицепремериер Валери Симеонов в "Денят започва" по  БНТ.

По думите му в парламентарната група на "патриотите" има "наслоени няколкомесечни напрежения, като все още няма никакво желание да бъдат решени проблемите, които пораждат напрежение". "Това е най-вече от страна на колегата Каракачанов. Там има едно голямо деформиране на медийните представяния в коалицията. Все пак това е коалиция от три партии със съответните споразумения, взаимоотношения и изяви", отбеляза Симеонов.

Според него от сайта на Явор Дачков тръгват слуховете за разговорите му с Цветан Цветанов. Симеонов категорично отрече да се е чувал с Цветанов и заяви, че няма как да му бъде повлияно за Истанбулската конвенция.

Лидерът на НФСБ контрира Иво Никодимов относно вчерашното участие Първан Симеонов и Михаил Константинов в сутрешния блок. „Двама измислени социолози се упражняваха върху мен 10 минути и говорят тук, че Валери Симеонов е имал властови апетити. Когато идват при вас гости, питайте ги дали членуват в някоя партия, защото Първан Симеонов е член на ВМРО. Другия господин, който уважавам – Константинов се изказва, че не съм ефективен като политик, аз мога обаче да кажа поне девет неща, с които съм се захванал и съм довършил”, каза Симеонов. За него може би има някакъв сценарии той да излезе кривия от коалицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама