БНР празнува Световния ден на радиото с две олимпийски шампионки

07:45, 13 фев 18 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БНР празнува Световния ден на радиото с две олимпийски шампионки – Тереза Маринова и Евгения Раданова

За шести поредeн път на 13 февруари ще отбележим Световния ден на радиото. Тази година празникът е под надслов „Радио и спорт“.

За да отбележи Световния ден на радиото, Българското национално радио организира сутрешна тренировка с лекоатлетката Тереза Маринова – олимпийска шампионка от летните игри в Сидни през 2000 г., европейска и световна шампионка.

 „Уча децата, които тренирам, че когато силно мечтаеш за нещо, то е постижимо и искам да им покажа, че аз всъщност съм нагледният пример за това, както и, че една мечта може да бъде толкова реална, колкото дори не могат да си представят.“, сподели световноизвестната българска спортистка.

В спортното събитие в двора на Българското национално радио участваха журналисти, колеги и гости на радиото. Видеото от инициативата ще бъде излъчено в деня на празника – 13 февруари, в сайта и в социалните мрежи на БНР.

Носителката на три олимпийски медала от зимни игри – Евгения Раданова, става водещ за един ден на спортното предаване на програма „Хоризонт“ „На финала“. Спортистката ще застане зад микрофона веднага след вечерния осведомителен бюлетин в 19 часа, заедно със спортния журналист от БНР Теодор Черешев, за да ви информира лично за новините от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. В предаването ще чуете и пряко включване от зала Арена Армеец в София, където националният ни отбор по художествена гимнастика ще представи новите композиции за сезона, преди първото състезание Гран при в Москва, което е и квалификация за Младежката олимпиада в Буенос Айрес.

Първоначалната идея за създаването на Световен ден на радиото принадлежи на Испанската радио академия и е внесена за обсъждане в световната културна организация на ООН – ЮНЕСКО. Определена е датата 13 февруари, когато е рожденият ден на радиото на Организацията на обединените нации, създадено през 1946 г.


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама