Каракачанов: България е длъжна да подкрепи своите полицаи

12:25, 12 фев 18 / Политика 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Това написа в страницата си във Фейсбук лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер по обществения ред и сигурността Красимир Каракачанов.

В духа на наложената от няколко „правозащитни“, а по-точно казано организации, които основно се занимават със защитата на правата на циганите, започна подгряване на общественото мнение срещу полицаите, извършили акцията в циганското гето на Ихтиман. Заливат ни репортажи, в които разстроени представители на „етноса“ обясняват как безпричинно са ги били и колко лоши са органите на реда. Сега тръгна и версия, че нападение над полицията въобще не е имало – тъкмо обратното, те нападнали бедните роми. Явно сами са си нанесли и побоя полицаите, за да имат предтекст да нахлуят в гетото, пише Каракачанов.

Допълва, че често преди в такива ситуации потърпевши наистина биваха полицаите – отнасяха наказания и дори бяха уволнявани. Това демотивираше състава и правеше циганските безчинства още по-дръзки и безнаказани. Не и сега, категоричен е той.

В качеството си на заместник министър председател по обществен ред и сигурност твърдо заставам зад действията на полицията в борбата ѝ с битова престъпност! Не само в Ихтиман, а и навсякъде, където тя е влязла, за да респектира, да наложи ред и да покаже, че в страната ни съществуват закони и те трябва да се спазват от всички, декларира Каракачанов.

Вицепремиерът напомня за идентичен случай в село Каменар от август миналата година, когато след изнасилване на жена в центъра на Варна, полицията направи рутинна проверка, а циганите се оплакаха, че са били бити без никакви доказателства – просто хвърлиха поредното обвинение и „правозащитниците“ отново извисиха глас. Но не в защита на пострадалата жена или на българските полицаи, а отново в защита на престъпниците.

А това са само два примера, които съвсем не са прецеденти. Още са пресни случаите на пребити и нападнати с ножове и мачете горски служители в с. Баня и с. Струпец. А това са само два от десетките подобни „инциденти“, припомня още той.

Считам, че всяко подобно посегателство трябва да получи суров отговор. България е длъжна да подкрепи своите полицаи! Криминалният контингент трябва да бъде сложен на мястото му, завършва Красимир Каракачанов.

 

 

 

 

 

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама