Румен Радев пристигна на посещение в Армения (СНИМКИ)

12:05, 12 фев 18 / Политика 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Румен Радев днес и утре е на официално посещение в Армения по покана на своя колега Серж Саркисян.

Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество в международния транспортен коридор „Персийски залив - Черно море", в който участват още Иран, Азербайджан, Грузия и Гърция. Стокообменът е стабилен - около 25 млн.долара годишно, но не отговаря на потенциала на двете страни, е мнението на двамата президенти, предаде БНТ.

В присъствието на Серж Саркисян и Румен Радев бяха подписани двустранни документи за сътрудничество в областта на трудовата миграция, информационните технологии, културата, както и за взаимна защита и обмен на класифицирани информация.

Румен Радев ще проведе още срещи с председателя на парламента Ара Баблоян, с премиера Карен Карапетян, както и с патриарха на Армения Карекин Втори.

В Ереван Румен Радев ще бъде гост на 131-во Основно училище „Пейо Яворов". В учебното заведение президентът ще участва в откриването на кабинет за интерактивно обучение и в представянето на книга, посветена на големия български поет Пейо Яворов.

По-късно през деня президентът Радев ще посети Центъра за креативни технологии „Тумо" в арменската столица. В официалната делегация на българския държавен глава участват министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, народни представители, както и представители на деловите среди.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама