Над 2 млрд. лева приходи от акцизи на тютюневите изделия през 2017 г.

15:55, 09 фев 18 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 2 млрд. лева са приходите от акцизи на тютюневите изделия през 2017 г. Това показват данните на Агенция "Митници". Оттам се похвалиха, че за поредна година отчитат ръст на приходите по това перо.
 
През първите шест месеца на 2017 г. приходите от акциз за тютюн и тютюневи изделия се увеличават с 19,5% спрямо същия период на 2016 г. Това е около 266 млн. лева над събраните през първото полугодие на 2017-а, отчете директорът на Агенция "Митници" Георги Костов.
 
Въпреки това през месеците февруари, март и април на миналата година постъпленията от акцизи са изоставали. Подобна тенденция е била регистрирана и през май.
 
"Спадът през разглеждания месец се обяснява с по-големите количества освободени за потребление цигари през месец май 2016 г., което е продиктувано от изискванията на закона за тютюна и тютюневите изделия по отношение на потребителските опаковки на тютюневите изделия. Спомняте си, че през май 2016 г. влязоха в сила тези специфични изисквания, свързани с т.нар. лоши картинки на кутиите за цигари", заяви Георги Костов.

Данните за събраните приходи от акциз върху цигарите излизат на фона на информацията, че има 36% спад на производството на цигари у нас през декември 2017 г. по данни на националната статистика.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама