Група СкандаУ взеха награда в инвалидни колички

14:52, 09 фев 18 25 688 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Музикантите от група СкандаУ предизвикаха фурор на престижните музикални награди 359 HipHop Awards 2018, където получиха голямата награда в своята категория – „Група на годината“. Причината е, че Лъчо и Тото се появиха на наградите в инвалидни колички като част от кампанията „Достъпна България“ на Комисията за защита от дискриминация.

При връчването на наградата СкандаУ се качиха на сцената на инвалидните колички и обясниха, че наградите са нещо важно за всеки артист, но има и по-важни неща. „Недостъпната среда е дискриминация. Ние се включваме в кампанията „Достъпна България“ и искаме да призовем всички заедно да направим така, че хората с увреждания да бъдат част от обществото“, заяви Лъчо.

Само който не е прекарал един час от живота си на количка, само той не знае как най-дребното прагче е Берлинската стена за тези хора. Трябва всички заедно да положим усилия България да стане зона с #ВходСвободен за хората с увреждания!“, добави Тото от популярната рап група.

Петър Кичашки, който като член на Комисията за защита от дискриминация, благодари на СкандаУ за смелостта и желанието им да излязат с имената и лицата си и да подкрепят една толкова важна кауза. „Ключово е популярните лица да се присъединяват към инициативи като „Достъпна България“, защото това изпраща ясно послание до всички в обществото ни – хората с увреждания са хора като всички останали и когато човек прекара един час от живота си на количка, тогава започва да разбира колко са съществени проблемите пред тази група от обществото“, добави той.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама