След екшън с Деси Радева и патрулки проверяват защо жандармерията и НСО не се разпознават

10:00, 09 фев 18 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спешна проверка защо жандармерията и НСО не разпознават колите си започнаха ръководствата на двете служби, съобщи "24 часа". Причината - екшън с автомобил на държавните гардове, който е возил съпругата на президента Десислава Радева в София.

В хода на полицейска акция в столицата в сряда надвечер униформени от жандармерията спрели за проверка на светофар край НДК колата на държавната служба за охрана, в която е била първата дама. Преди МВР да оповести официално за инцидента, се появи непотвърдена информация, че полицейският автомобил е гонил мерцедеса с Радева. Почти веднага обаче и от НСО, и от МВР опровергаха слуха.

В хода на полицейска операция в района на НДК е извършена проверка на автомобил на НСО, обслужвал охранявано лице, съобщиха официално от вътрешното министерство.
Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов е разпоредил проверка, която да изясни всички обстоятелства по случая, лаконични бяха оттам. Гонка и преследване не е имало, категорични са от МВР. По същото време в столицата се е провеждала специализирана операция, в рамките на която са спирани и други луксозни автомобили.

Инцидентът, определен от шефа на НСО ген. Ангел Антонов като "нарушена координация между отделните служби", породи различни версии. Според едни бусчето на жандармерията се е залепило зад колата с Десислава Радева, без да даде светлинен сигнал за спиране. Когато автомобилът на НСО спрял на светофара на НДК на път за “Бояна”, бил обграден от въоръжени униформени. Гардовете от службата за охрана трябвало да извадят картите си за легитимация и едва тогава грешката била изяснена между екипите.

“В никакъв случай г-жа Радева не е шофирала автомобила, не е имало преследване в София с патрулки. Тя е била в колата с охраната си и с шофьора”, опроверга спекулациите лично и шефът на НСО в оставка ген. Ангел Антонов. “Не може така безотговорно да се говори, че г-жа Радева е карала автомобила. Как си представяте ВИП лицето да кара автомобила - това е невъзможно”, отсече генералът.

От първия си ден като първа дама Десислава Радева се охранява от НСО. Преди година, когато президентът встъпи в длъжност, тя разказа, че този факт не й харесва, но след като от службата й обяснили, че такива са правилата, тя била решена да ги спазва. Не става въпрос за гонки, нито за съпротива. Ще се разберем с колегите и ще си сътрудничим за изясняване на случая, увери Ангел Антонов. Той подаде оставка преди седмица. Тече проверка на военната прокуратура за злоупотреби в
службата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама