Дебюси, Равел и Сен-Санс ще звучат в зала България

19:00, 18 фев 18 / Култура 25 660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С изпълненията на „Прелюд към следобеда на един фавн“ и симфоничната сюита „Морето“ Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин ще отбележи 100-годишнината от смъртта на Клод Дебюси на 23 февруари, петък, от 19.30 ч. в зала „България“. В програмата на концерта с френска музика ще прозвучат още „Павана за една покойна инфанта“ от Морис Равел и Концерт № 2 за пиано и оркестър от Камий Сен-Санс. Емблематичните произведения на импресионистичните течения в музиката ще прозвучат под диригентската палка на Том Уудс.

Том Уудс е един от водещите австралийски диригенти, който застава за пръв път на диригентския пулт пред Радиосимфониците. Той дебютира едва 23-годишен с операта „Сън в лятна нощ“ от Бенджамин Бритън и става един от най-младите диригенти в историята на Австралийската опера. Реализира няколко световни премиери, сред които и Madeline Lee на Джон Хадък. Уудс ръководи множество оркестри и опери в Австралия и Нова Зеландия. Дирижира симфонични оркестри в Германия, Италия, Дания, Швеция, Русия и Япония.

След изключително успешния си дебют със Симфоничния оркестър на БНР през 2014, солист отново ще е младата пианистка Надежда Цанова. Тя е възпитаничка на проф. д-р Стела Димитрова - Майсторова, а по-късно специализира в Кралската консерватория в Брюксел. Концертира в Италия, Белгия, Германия, Испания, Португалия, Украйна, Австрия и др. Печели повече от 20 награди от български и международни конкурси.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР, на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн в мрежата на ticketsbg.com.

Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, Специалност „Музика“ в СУ, Катедра „Музика“ в НБУ и АМТИИ – Пловдив, срещу ученическа или студентска карта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама