София търси шеф на дирекция, която ще се бори с мръсния въздух

12:20, 03 фев 18 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес въздухът в София е доста чист, а концентрацията на частиците е била толкова ниска, колкото би трябвало да е: 15µg/m³ в повечето райони. Тази концентрация е под стойността, препоръчвана от Световна здравна организация (СЗО) за здравослевен въздух за дишане.
Имаше повишени концентрации на частици в два района от столицата: в Орландовци 62 μg / m³, а в източната част на Враждебна беше 80 μg / m³.

Столична община е подложена на натиск от страна на НПО и Европейската комисия от години, поради качеството на въздуха в столицата, която вече е с повече от 1 300 000 жители.
След като предприе няколко половинчати стъпки, общината очевидно стигна до заключението, че би било разумно да назначи някой, който да се занимава с въпроса за качеството на въздуха.
Длъжността ще бъде: Директор на дирекция „Климат, енергия и въздух“. Това звучи по-добре, отколкото да се търси „виновник за ужасния“ въздух.

Община София иска бързо да назначи някого. Бъдещият директор ще се занимава с качеството на въздуха, както и с въпросите „свързани с климата и енергетиката“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама