„Черешката на тортата“ с 5-степенно меню, свежи салати и свежо настроение (СНИМКИ)

17:00, 28 яну 18 / Любопитно 25 1419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Следващата кулинарна седмица на „Черешката на тортата“ продължава с микс от високи технологии, био храни, мексиканска, арабска и италианска кухня. В понеделник вечерта очаквайте момичето със запомнящ се глас и трудно запомнящо се име – Прея-Ейрин-Комфорт Рекс Осасей. Като истински артист Прея ще заложи на концептуална вечер с тема Южна Америка. Пикантно, по-пикантно, най-пикантно е кредото на огнената певица. Кулинарният й опит ще е истинската изненада на вечерта, а десертът от печени круши с мед и карамелизирани орехи ще смекчи лютия огън в стомасите на гостите. Не пропускайте да разберете как се играе пинята – мексиканска карнавална игра след ударна доза коктейл „Мимоза“.

Във вторник нежната Славена Вътова, една от най-успешните модели и Мис България, ще покаже класа, стил и виртуозни умения в кухнята - от подредбата на масата и декорацията от свежи цветя до хармонично конструираното меню. Славена ще заложи на традиционната домашна кухня и присъщото за нея бавно готвене. Питка шедьовър, сирене с червен пипер и шарена сол връщат на трапезата вкуса на детството. Специално подбрани български вина за всяка степен от менюто очароват гостите, а изненадата – игра превръща вечерта в среща между приятели.

Магичната Есил Дюран ще заложи на арабската кухня в сряда вечерта. Седем подправки за основното, свежи зеленчуци, традиционни рецепти на Близкия изток и десерт от лек крем с пасирани ягоди са вплетени в менюто на Есил. Открита и естествена, тя ще разкаже какво означава истинското й име – Исмигюл, на какво държи в професията и семейството. Не пропускайте сряда вечерта, която минава на принципа – тежкото на коремите – леко на душата.

В четвъртък младият предприемач и програмист Любомир Янчев посреща гостите в собствения си дом, за да им демонстрира на живо, какво представлява иновативният му бизнес. Умната къща се управлява от мобилен телефон и с гласови команди и единственото, което може да спре Любо са скромният му кулинарен опит и спирането на тока. Био храни и здравословни рецепти са изборът на домакина, който делегира основна част от приготвянето и управлението на вечерята на членове на екипа си и провокира гостите си с право хоро.

Италианска петък вечер ще подготви Кирил Ефремов, който организира топло посрещане и поднася топло предястие от тиквички с доматено конкасе халуми. Превъплатен в римски патриций, актьорът ще контролира строго всяка степен от менюто, изненадвайки с десерт - сладък италиански хляб, запеченен с карамелена смес и портокалови корички.

Чия концепция ще се отличи в амбициозната надпревара, ще стане ясно в петъчния разбор на шеф Иван Манчев.

Не пропускайте епизодите от юбилейния сезон на "Черешката на тортата" – всеки делничен ден от 20.00 ч. по NOVA.


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама