Путин и Ердоган обсъдиха ситуацията в Сирия

09:10, 24 яну 18 / Свят 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха по телефона ситуацията в Сирия, включително в района Африн, където турската армия провежда операция, предаде ТАСС, като се позова на Кремъл.

"Проведен беше телефонен разговор между президента на Русия Владимир Путин и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Държавните глав
и обмениха мнения за ситуацията в Сирия, включително в северозападния район Африн във връзка с провежданата там военна операция от турските въоръжени сили. И двете страни изтъкнаха важността от продължаване на активната съвместна работа за разрешаване на кризата, която трябва да се основава на принципите за запазване на териториалната цялост и зачитане на суверенитета на Сирия", се казва в съобщението от пресслужбата на Кремъл, пише БТА.

Путин и Ердоган са обсъдили и
подготовката за Конгреса на сирийския национален диалог в Сочи на 29-30 януари.

"Изразена беше надежда, че
конгресът ще има представителен характер и ще послужи за намиране на дългосрочно политическо уреждане в Сирия в съответствие с предвиденото в резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН, а също с договореностите, постигнати в рамките на процеса от Астана", каза Кремъл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама