Илън Мъск представи плановете си за свръхзвуков тунел в Калифорния

08:30, 24 яну 18 / Свят 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Компанията на милиардера-предприемач Илън Мъск "Boring Company" представи плановете си да изгради тунел Hyperloop под Кълвър Сити, Калифорния. Плановете бяха представени по време на среща на градския съвет от Джен Баладжадиа, координатор на операциите в компанията, съобщи ВВС.

Тунелът ще съдържа високоскоростна обществена транспортна система, чрез която пътниците ще бъдат транспортирани чрез автономни електрически влакове, пътуващи с до 240 км/ч. Електрическите влакове ще бъдат конструирани или да пренасят автомобили или да превозват между 8 и 16 души. 

От компанията съобщават, че планът ще облекчи пътното движение и ще позволи на хората да пътуват по-лесно. Баладжадиа уточни, че не се търси държавно финансиране на проекта и че разходите за пътниците ще бъдат съизмерими или по-малки от съществуващите в момента форми на обществен транспорт.

Мъск, собственик на Tesla и Space Exploration Technologies, предложи за първи път тази идея в края на 2006 г., когато писа в Twitter, че му е писнало от трафика в Лос Анджелис и че ще изгради тунелова машина.

Предлаганият маршрут е от центалата на компанията на Мъск SpaceX в Хоторн, до Западен Лос Анджелис, като ще минава под бул. "Сепулведа" през Кълвър Сити.

Тези планове са били приети добронамерено от някои членове на съвета на Кълвър Сити, съобщават местните медии. Членът на съвета Меган Сали-Уелс обаче изрази опасения относно това една частна компания да създава система в пряка конкуренция със сегашния обществен транспорт в Лос Анджелис.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама