Добрев захапа отново Йончева по време на дебата

17:59, 23 яну 18 / Политика 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Месеци наред хвърляте кьорфичеци към мен. С тези думи от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Делян Добрев се обърна към Елена Йончева от „БСП за България”, по време на дебатите по вота на недоверие по темата за корупцията, предаде агенция „Фокус”. 

Добрев попита Йончева: „Първият ми въпрос към вас е, дали имате фирма, която е съдружник 50% на 50% с офшорна фирма от Вирджинските острови. Общо капиталът на фирмата е 10 000 лева, обаче какво се случва? От тези 10 000 лева, фирмата на г-жа Йончева се задължава срещу вписаните 50 дяла да внесе 5 000 лева. От друга страна офшорката се задължава, срещу същите 50 дяла, да внесе 315 000 лева. Това са конкретни данни. Откъде са тези 315 000 лева и за какво са дадени в тази ваша обща фирма.” 

Според него след учредяването и вписването на въпросната фирма, тя се е задължила да направи допълнителна парична вноска в размер на 250 000 евро. „Ако се чудите в кои сметки са влезли тези пари, ще ви покажа удостоверение – КТБ, където „Авторска телевизия” на Елена Йончева е направила превод в размер на 5 000 лева, а от друга страна – валутен превод в размер на 161 000 евро”, обясни народният представител от ГЕРБ. Той допълни, че според пълномощното за офшорната фирма, упълномощено лице е Зорница Блъскова. „Ако потърсите в интернет информация за лицето Зорница Блъскова, ще видите, че тя е съдружник с лицето Георги Георгиев в една много интересна фирма – „Инвестмънт Проджектс” АД. Същата тази фирма е във всички доклади за източването на КТБ”, коментира още депутатът. 

Делян Добрев попита Елена Йончева още дали за периода 2005 – 2009 г. е получила близо 700 000 лева от дружества, включително с държавно участие. „Вие г-жо Йончева ходила ли сте в КТБ? Нали знаете, че има списък, където се откриха и други ваши колеги, в този списък вие фигурирате шест пъти”, каза Добрев и допълни: „Визирам колегите от ляво, при вас се получава крадецът вика „Дръжте крадеца”.

 

Вижте цялото изказване на Добрев тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама