Шефът на НСО е подал оставка?

16:43, 23 яну 18 / Политика 25 583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Началникът на Националната служба за охрана (НСО) Ангел Антонов е подал оставка, твърдят източници. Молбата му за напускане, депозирана в понеделник вечерта, е била мотивирана с преминаване на друга работа.

От администрацията на президента коментираха пред news.bg, че към момента няма депозиран такъв документ. Ако такава оставка е на лице, обществеността ще бъде информирана своевременно, допълниха от там. 

В момента срещу Ангел Ангелов тече прокурорска проверка по няколко сигнала, подадени от служители на НСО, за извършени злоупотреби. В сигналите се твърди, че Антонов е ловувал в ловното стопанство „Кричим“, а излетите му там са били маскирани като командировки. Имало нарушения и в автопарка – роднина на Антонов е карал автомобил, предоставен на НСО за тест драйв.

Антонов има дългогодишна кариера в МВР. Той получи поста по предложение на правителството през 2014 г. и беше назначен на поста от президента Росен Плевнелиев.

През юни 2017 г. в НСО провериха всички служители, които отговарят за сигурността на автомобилите. Проверката се осъществи заради сигнала с развитите болтове на автомобила на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

В мандата на президента Плевнелиев Андонов получи и звание генерал. С една степен по-високо от нужното за поста в НСО. През октомври 2017 г. се появи информация, че президентът Румен Радев има намерение да смени шефа на Националната служба за охрана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама