Котка в дома ни прави по-здрави и дълголетни

18:05, 23 яну 18 / Любопитно 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки домашен любимец допълва по някакъв позитивен начин живота и вътрешния мир на човека. Животните са способни на много позитивни въздействия. Проучванията показват, че най-стресирани са хората без домашен любимец.

Котката се посвещава по свой начин на дома и стопаните си. Колкото мили и игриви да са котките, те сякаш живеят в собствен свят, следват свои правила. Но съжителството с тях е полезно за нашето здраве.

Котките имат способността да ни лекуват. Те са способни магически да облекчават болките ни. Котешкото мъркане улеснява зарастването на раните, може да лекува фрактури, възстановява увредените мускули и може дори да ни отърве от хриповете.

Котките намаляват
стреса и депресията. Обяснението е, че то подпомага производството на серотонин или т.н. хормон на щастието.

Учените още спорят за точния произход на звука, но котките мъркат и това помага на човешките способности за възстановяване. Вибрациите на котешкото мъркане попадат в специален терапевтичен диапазон. Котките мъркат с честота от 25 до 150 Hz.

Котките намаляват риска от
инфаркт с 40 % процента.

Учени от Университета на Минесота са установили, че присъствието на котка в дома е от полза за сърцето. Според тях котките облекчават стреса и тревожността, като по този начин намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама