Бойко Борисов не е в парламента за вота на недоверие

13:48, 23 яну 18 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов не присъства в пленарната зала по време на дебатите за вота на недоверие срещу кабинета на тема корупция.

От БСП настояха той да се яви в Народното събрание.

Без министър-председателя няма как да започнем дебати по вота на недоверие. Да поканим министър-председателя. В крайна сметка това е неговото правителство и този вот на недоверие е към неговия кабинет. Без министър-председателя няма как да започнем дебати“, заяви Драгомир Стойнев от левицата.

От своя страна председателят на НС Цвета Караянчева обясни, че премиерът Бойко Борисов ще бъде уведомен.

Депутатът от БСП Антон Кутев, пък попита дали случайно Борисов не е уведомен, че днес има вот на недоверие срещу кабинета му.

Внесеният вот не е саботаж, нито враждебен акт или търсене на реклама, както се опитаха да го изкарат някои“, заяви и Крум Зарков. Той посочи, че вотът е продиктуван най-вече от собствените действия и крещящо бездействия по чувствителна за обществото ни тема. 85,5% от анкетирани през 2017 г. считат, че офертите за обществени поръчки не се оценяват обективно, което значи, че милиарди са раздадени за предварително определен победител. Диагнозата е ясна-корупция, допълни Зарков.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова оглушителното отсъствие на Борисов е самопризнание за вина за корупция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама