Награди в Давос за Кейт Бланшет и Елтън Джон за социална ангажираност

10:17, 23 яну 18 / Свят 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Филмовата звезда Кейт Бланшет, певецът и композитор Елтън Джон и боливудският актьор Шах Рук Хан бяха наградени на Световния икономически форум в Давос за дейности, насочващи вниманието към правата на човека, съобщи Reuters, цитирана от БТА.
 
Бланшет получи
Кристалната награда на форума за работата си с хора, принудени да напуснат домовете си, бягайки от конфликти.

Елтън Джон получи своето отличие за благотворителната дейност на неговата фондацията за борба със СПИН, а Шах Рук Хан - за защита на правата на жените и децата в Индия.

Кристалните награди се присъждат от Световния икономически форум на хора на изкуството, допринесли за положителни промени в обществото. Отличията бяха връчени на церемония в швейцарското село, където от утре започва среща на световни политически и бизнес лидери.
 

Кейт Бланшет, която е носителка на два „Оскара“, стана през май 2016 г. посланик на добра вола на агенцията за бежанците на ООН. В Ливан и Йордания тя се срещна със сирийски бежанци.

Актрисата предупреди, че ако не се направи повече, за да се помогне на бежанците, това ще има сериозни последици. “Изгубените поколения от необразовани, лишени от права и напуснали домовете си деца са не само огромна загуба на потенциал, но и заплаха за бъдещата глобална сигурност и просперитет”, каза тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама