Делото "КТБ" отново отложено

10:02, 23 яну 18 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният наказателен съд отново отложи делото за източването на Корпоративна търговска банка. Основният подсъдим Цветан Василев отново е нередовно призован. От властите в Сърбия няма категоричен отговор дали той е получил материалите по делото, съобщи БГНЕС.

На днешното дело трябваше да се уточни как ще протече процеса. Първото заседание беше на насрочено за 13 декември, но не беше даден ход защото Василев беше нередовно призован.

Бившият собственик на КТБ е в Сърбия и делото срещу него ще се води задочно. Подсъдимите заедно с него са общо 18, а държавата иска от някои от тях общо 4 400 000 лева.

19 са адвокатите по делото срещу трима представители на прокуратурата. В екипа на държавното обвинение по казуса е и шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, автор на обвинителния акт в рекордният размер от 12 000 страници.

Обвиненителният акт беше внесено на 20 юли. Тогава от прокуратурата съобщиха, че са разпитани повече от 400 свидетели. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.

След като делото беше внесено в съда Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото КТБ, каза, че в общ житейски смисъл, случаят "КТБ" представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в новата българска история. Според Гешев не е пресилено да се посочи това дело като уникално, съобщи БГНЕС.

"Задачата, която седеше пред екипа на това дело беше със сложност близо до тази с дизелов двигател да се кацне на луната. Към момента ние смятам, че сме кацнали. Дали ще дишаме и как ще протече процесът, предстои да видим", каза той тогава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама