Дебатът по вота на недоверие започва в НС

09:22, 23 яну 18 / Политика 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На извънредно заседание в Народното събрание ще започне дебатът по внесения от “БСП за България” вот на недоверие към кабинета „Борисов” 3.

Темата на вота на недоверие срещу правителството е за провала в политиката за борба с корупцията. Мотивите по вота са 10 страници.

Те са политическата аргументация защо искаме този вот на недоверие, но основно са в сферата на здравеопазването, обществени поръчки, строителство и саниране контрабанда”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова при внасянето на вота в деловодството на НС.

Тя твърди, че БСП не приема вота за саботаж на председателството, а за отговор на 83% от гражданите, които считат, че това е проблем номер едно, включително и на европейските страни.

Искането за вот на недоверие е подписано от 80 депутати – само от БСП.

ДПС заявиха, че ще го подкрепят, но с други мотиви. „Ще подкрепим вота, ще гласуваме против правителството, обаче с нашите мотиви и аргументи”, заяви миналата седмица пред журналисти Йордан Цонев от ДПС. „Имаме решение за вота на недоверие и то много отдавна, взето на нашия най-висш форум между две конференции на Националния съвет. Решението ни не е за един вот, а за вотове, и добре обосновано“, обясни той.

Тома Биков от ГЕРБ определи внесения вот на недоверие като опит на БСП да имитират политическа дейност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама