Младежки театър отбелязва своя 73-ти рожден ден

14:20, 23 яну 18 / Култура 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 25-ти януари 2018 г. Младежки театър „Николай Бинев” в София отбелязва своя 73-ти рожден ден.

Празникът ще бъде отбелязан със спектакъла „Еквус“, реж. Стайко Мурджев, от 19:00 часа на Голяма сцена. „Еквус“ е носител на награда „Аскеер“ за най-добър спектакъл, номиниран е и в категориите „театрална музика“ на Петър Дундаков и „поддържаща женска роля“ на Станка Калчева за ролята на Дора Странг. След спектакъла се предвижда и томбола с награди за присъстващите.

През 1944-1945 започва първият сезон на театъра. Младежкият театър носи името на българския театрален и кино-актьор Николай Бинев, популярен с множеството си превъплъщения в театъра и киното и със силната си отдаденост към работата в Младежки театър.

73-ата годишнина на театъра минава под знака на страстта към актьорската професия и театралната трупа като семейство, както и всички приключения, които вървят ръка за ръка с професията.  

По този повод се организира и фотосесия на трупата, подарък от фотографа Адриана Янкулова и екипа ѝ, в която актьорите, облечени в елегантни костюми, позират в пространства на театъра. Снимките в чест на рождения ден ще бъдат изложени във фоайето на театъра и публикувани в различни издания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама